{ D I J E T A – SA – V I S NJ A M A }

Dijeta s višnjama: 7 dana, 3 kilograma manje

Držanje dijete nije lako i ne uspeva svima. Restriktivni režim ishrane prate konstantna glad i odricanje od omiljene hrane, zbog čega većina ljudi ne uspeva da istraje u borbi s viškom kilograma. Uz dijetu s višnjama, koju je osmislila dr Ana Bins, poznati britanski nutricionista, nećete ni osetiti da ste na dijeti, pa ćete se bez muke i gladovanja za nedelju dana osloboditi čak tri kilograma.

Da biste uspeli u svojoj nameri, dnevno ne smete da unosite više od 1.200 kalorija.
Pored toga, treba da pojedete i 300 grama višanja koje sadrže dodatnih 280 kalorija, pa računica može da vas zbuni.
S našim nedeljnim planom ishrane to će vam biti veoma lako, a unećete onoliko kalorija koliko vam je potrebno.
Osim toga što ćete mršaviti, zahvaljujući višnjama vaša creva će raditi bolje, organizam će biti čistiji i brže će sagorevati rezerve masti.
Dijetu držite tri dana, napravite jedan dan pauze kada nećete jesti višnje, pa je ponovite. Dok pauzirate, ne smete da jedete slatkiše i trudite se da na vašem jelovniku budu zastupljeni posno meso, riba i povrće.

ŠTA JE DOZVOLJENO
300 g višanja dnevno, jaja, sve vrste mesa, uključujući i morske plodove, povrće, prvenstveno paradajz, paprika, luk, krastavac, tikvice, patlidžan, blitva, kupus, šargarepa, pečurke… voće, bez izuzetaka, oko 150 g meda i suvog voća nedeljno, maslinovo ulje, voda, čaj, povremeno i nezaslađeni sok

ŠTA JE ZABRANJENO
sve vrste šećera, pasulj, grašak, čokolada, so, majonez, kvasac, sirće
 

 

PLAN ISHRANE
Ponedeljak
Doručak: parče integralnog hleba, dve šnite pilećih prsa, 1 dl mleka ili jogurta
Užina: 150 g višanja
Ručak: kuvano jaje, 250 g mešanog kuvanog povrća začinjenog maslinovim uljem i limunom, 40 g integralnog hleba
Užina: 150 g višanja
Večera: 150 g pečene juneće šnicle začinjene s dve kašike maslinovog ulja, 40 g hleba, a za desert pire od jabuka

Utorak
Doručak: 50 g muslija, 2,5 dl jogurta
Užina: 150 g višanja
Ručak: 100 g pečenog belog mesa, 250 g mešanog kuvanog povrća, kašika maslinovog ulja, limun, 40 g integralnog hleba
Užina: 150 g višanja
Večera: 120 g grilovanog oslića ribe i 250 g salate od kukuruza i šargarepe začinjene maslinovim uljem, sirćetom i limunovim sokom, 50 g hleba

Sreda
Doručak: voćni jogurt
Užina: 150 g višanja
Ručak: 100 g testenine sa sosom od paradajza i dve kašike rendanog kačkavalja
Užina: voćna salata od višanja i sezonskog voća
Večera: 150 g mladog sira, 250 g mešanog sirovog povrća s maslinovim uljem i limunom, 40 g integralnog hleba

 

 

 

Komentariši